Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

JPMorgan та Goldman відмовляться від угод із російськими боргами


14.06.2022 10:55

Інвестиційні банки JPMorgan Chase & Co та Goldman Sachs Group відмовляться обробляти угоди з російським суверенним і корпоративним боргом.

Про це пише FinClub з посиланням на Bloomberg.

JPMorgan відмовиться від обробки операцій за такими угодами після того, як Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) заявило, що американським інвесторам не дозволяється купувати російські боргові папери.

Представник Goldman сказав, що він також припинить такі транзакції. У заяві банку вказується, що Goldman Sachs згортає свою діяльність, пов'язану з Росією, і відповідно до оновленого керівництва OFAC більше не проводитиме певних операцій з державними та корпоративними паперами РФ.

Раніше політика США дозволяла майданчикам для торгівлі цінними паперами, включаючи Goldman Sachs та JPMorgan, допомагати клієнтам скуповувати російський борг на вторинному ринку, коли багато власників облігацій кинулися вивантажувати активи. Оновлення цієї інструкції заборонили учасникам ринку США купувати як нові, так і існуючі боргові цінні папери, випущені в Російській Федерації. При цьому американські інвестори все ще можуть продавати або утримувати російські папери, але вони не можуть їх більше купувати.

Нагадаємо, Мінфін США заблокував інвесторів США з купівлі російського боргу на вторинних ринках та роз'яснив, що це передбачено діючими санкціями. Раніше вважалося, що заборона розповсюджується лише на купівлю нововипущених державних боргів Росії та деяких російських корпоративних боргів.

 

Джерело: FinClub


Теги: | війна | Росія | санкції | борг | облігації |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.