Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін дозволив українським компаніям працевлаштувати 5 тис. іноземних ІТ-фахівців


28.02.2020 11:12

Кабінет Міністрів України підтримав встановлення квоти на імміграцію п'яти тисяч висококваліфікованих фахівців для працевлаштування в українських IТ-компаніях із-за кордону.

Про це написав у своєму Telegram-каналі віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Інтерфакс-Україна.

"В Україні стартує власна "ґрінкарта" - жовто-блакитна", - зазначив він.

За словами міністра, висококваліфіковані IТ-фахівці зможуть отримати посвідку на проживання і бути працевлаштованими на тих самих умовах, що й громадяни України; іммігрувати разом зі своєю сім'єю, відкривати ПП в Україні. При цьому фахівці, які іммігрують за зазначеною програмою, за словами Федорова, не будуть "прив'язані до конкретних термінів перебування в Україні, а також до конкретного місця роботи і посади".

За його словами, щорічно українські університети випускають 15-17 тис. IТ-фахівців різних напрямів, а в країні відкривається майже 40 тис. вакансій айтішників.

"Навіть якщо кожного року буде працевлаштовано 100% випускників - нашим технологічним компаніям не вистачатиме фахівців. Відніміть від загальної кількість middle-senior спеціалістів, які їдуть працювати за кордон або воліють залишатися на фрілансі в американських гігантів - прірва розшириться ще більше", - наголосив Федоров.

Як повідомлялося, раніше оприлюднений проект рішення Кабміну, оприлюднений у день засідання уряду, планував зниження квот імміграції з 3,768 тис. осіб у 2019 році до 3,538 тис. осіб у 2020 році. При цьому документ не передбачав видачі іноземцям дозволу на імміграцію в Україну протягом 2020 року за статтею "висококваліфіковані фахівці та співробітники, в яких гостро потребує економіка країни" (у 2019 році таких було четверо).

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | IT | програміст | економіка | імміграція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.