Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін продовжив карантин через COVID-19 до 11 травня


22.04.2020 16:57

Кабінет Міністрів України продовжив запроваджені в країні карантинні заходи до 11 травня.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, внесено зміни до раніше ухвалених актів уряду, якими дію раніше запроваджених карантинних заходів продовжено з 24 квітня до 11 травня поточного року.

"Під час ухвалення рішення ми спиралися на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня", - написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Водночас він зазначив, що уряд має чіткий план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів.

"Стартову точку цього плану ми називаємо "День К". Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом десяти днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%", - додав він.

Прем'єр зазначив, що, за розрахунками уряду, "День К" має настати 12 травня.

"Також у нас є важливі завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробляємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція", - констатував Шмигаль.

На засіданні Кабміну в середу прем'єр також сказав, що пік захворюваності COVID-19 в Україні очікується з 3 до 8 травня.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | COVID-19 | коронавірус | карантин |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.