Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін створить два фонди для підтримки бізнесу


10.11.2020 15:07

Уряд планує створити Фонд гарантування кредитів і Фонд фондів для спрощення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування.

Про це йдеться в Національній стратегії економічного розвитку до 2030 року, повідомляє FinClub.

Кабінет міністрів заклав у вектори економічного розвитку до 2030 року створення єдиного інтегрованого гарантійного інструменту — Фонду гарантування кредитів, орієнтованого на високоризикові або з недостатнім рівнем фінансування малі і середні підприємства.

До таких підприємств пропонується віднести, зокрема інноваційні, культурні та творчі сектори, підприємства, що переходять від ресурсо- та енергоємних моделей до більш стійких, а також застосовують цифрові і інноваційні методи ведення бізнесу.

Уряд також планує спрощення доступу до капіталу для малого і середнього бізнесу шляхом створення державного Фонду фондів «як механізму ризиків/винагород для збільшення розміру фондів».

Якірною інвестицією для Фонду фондів може виступати державне фінансування, при цьому додаткове фінансування від міжнародних фінансових організацій та від інших держав буде сприяти залученню приватних інвесторів у МСБ.

Нагадаємо, 6 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль представив економічний аудит країни та вектори економічного розвитку України до 2030 року. Він також анонсував презентацію Стратегії економічного розвитку на наступне десятиліття у першому кварталі 2021 року.

Під час презентації Шмигаль заявив, що за останні 10 років Україна втратила $1 трлн ВВП через нереалізований потенціал.

 

Джерело: FinClub


Теги: | бізнес | економіка | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.