Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Колишній мер Варшави став бізнес-омбудсменом України


16.10.2019 12:38

Депутат польського Сейму, колишній міністр зовнішньоекономічних зв'язків і екс-мер Варшави Марчін Свєнчіцькі 15 жовтня обійняв посаду нового бізнес-омбудсмена України.

Про це повідомляє прес-служба Офісу бізнес-омбудсмена.

На цій посаді Свєнчіцькі змінив Альгірдаса Шемету, який займав цю посаду з грудня 2014 року.

Відзначається, що за 5 років роботи Рада бізнес-омбудсмена розглянула понад 6 тисяч скарг від компаній щодо неправомірних дій державних органів та допомогла підприємствам повернути понад 17 млрд грн.

«Моє першочергове завдання - це, нарешті, прийняття Верховною Радою закону про заснування бізнес-омбудсмена. Коли буде діяти цей закон, у Ради буде більше інструментів для виявлення і усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці, а також налагодження ефективного діалогу між бізнесом та державними органами», - зазначив Свєнчіцькі.

За даними прес-служби, Марчін Свєнчіцькі - польський політик і економіст, колишній міністр зовнішньоекономічних зв'язків і заступник міністра економіки, а також мер Варшави.

Останні 8 років був депутатом польського парламенту, де обіймав посаду заступника голови української парламентської групи.

Свєнчіцький також консультував український уряд щодо реформи децентралізації в 2014-2015 роках і був керівником проекту ЄС-ПРООН «Блакитна стрічка» в Києві в 2007-2011 роках.

21 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення наглядової ради бізнес-омбудсмена про обрання Марчіна Свєнчіцькі новим бізнес-омбудсменом. Раніше цю посаду займав Альгірдас Шемета.

Раду бізнес-омбудсмена України було утворено в грудні 2014 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки Української антикорупційної ініціативи, укладеним між урядом України, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку, Американською торговою палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Федерацією роботодавців України, торгово-промисловою палатою України та Українським союзом промисловців і підприємців.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Марчін Свєнчіцькі | бізнес | омбудсмен |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.