Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР зупинила дію ліцензії ФК «Толока»


18.06.2021 14:20

На засіданні 17 червня 2021 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку своїм рішенням зупинила дію ліцензії на провадження професійної діяльності на ринку капіталу ТОВ «Фінансова компанія «Толока».

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

У період з жовтня 2020 року по травень 2021 року до Комісії надходили чисельні скарги від довірителів ТОВ «ФК «Толока» щодо порушення зазначеним управителем ФФБ їх прав та законних інтересів на ринку фінансових послуг. З метою належного розгляду скарг та захисту прав інвесторів Комісією до ФК «Толока» були направлені відповідні запити.

Також управителем ФК «Толока» були допущені чисельні порушення вимог чинного законодавства, а саме: неподання інформації на запити Комісії; невиконання розпорядження Комісії; подання інформації не в строк та не в повному обсязі; порушення товариством Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю».

Зважаючи на відсутність повної та достовірної інформації щодо діяльності компанії, Комісія вирішила здійснити позапланову виїзну перевірку ТОВ «ФК «Толока» з питань, порушених у зверненнях довірителів. Однак компанія відмовила Комісії в проведенні такої перевірки.

Враховуючи ситуацію, яка склалася навколо ТОВ «ФК «Толока», Комісією прийнято рішення щодо зупинення дії ліцензії на строк до 16 грудня 2021 року.

Важливо, що компанія, ліцензію якої зупинено, не звільняється від виконання обов’язків, які передбачені раніше укладеними договорами управління майном.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Толока | НКЦПФР | ФФБ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.