Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Комітет Верховної Ради рекомендував прийняти законопроект про аграрні розписки


08.04.2020 16:57

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні, яке відбулось 7 квітня 2020 року, розглянув Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок (реєстр. №2805).

За результатами розгляду вирішено рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому. 15 членів Комітету висловилися «за», четверо утрималися.

«Аграрні розписки успішно використовуються в Україні вже протягом п’яти років, вони допомогли залучити в аграрний сектор понад 25 мільярдів гривень. Спираючись на набутий досвід, був розроблений новий закон, якій дозволить вийти на новий рівень використання цього фінансового інструменту і зробити його більш масовим. Закон не лише запроваджує аграрні розписки у електронному вигляді, а й робить процес їх випуску і обігу більш дешевим і швидким», – прокоментував Тимур Хромаєв, голова НКЦПФР, відповідаючи на питання народних депутатів.

Розвиток цього фінансового інструменту багато років підтримує IFC, один з підрозділів Групи Світового банку, яка є найбільшим глобальним інститутом розвитку, діяльність якого сфокусована на підтримці приватного сектору на ринках, що формуються.

За інформацією IFC, загалом в Україні видано 3700 аграрних розписок на загальну суму 25 млрд грн.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | аграрні розписки | IFC |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.