Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Компанія JEVERA працює над розробкою програмного забезпечення для складання фінансової звітності у форматі iXBRL


22.04.2020 16:13

Українська ІТ-компанія JEVERA обрана розробником програмного забезпечення, яке дозволить підприємствам, що становлять суспільний інтерес, складати фінансову звітність у форматі iXBRL відповідно до таксономії UA МСФЗ XBRL. Завершення розробки ПЗ очікується у червні цього року.

Відповідно до вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» підприємства, що становлять суспільний інтерес, з 1 січня 2021 року повинні подавати фінансову звітність через «єдине вікно» одразу всім регуляторам в уніфікованому електронному форматі іXBRL, підготовлену відповідно до Таксономії UA XBRL МСФЗ.  Система фінансової звітності створюється на базі Центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснює НКЦПФР.

Розробку програмного забезпечення замовив і профінансував Проект USAID «Трансформація фінансового сектору в Україні» за запитом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та інших державних інституцій, які є користувачами Системи фінансової звітності, зокрема Міністерством фінансів України, Національним банком України, Нацкомфінпослуг, Державною службою статистики. Запит на закупівлю послуг з розробки програмного забезпечення був оголошений у грудні 2019 року і тривав до січня цього року.

Довідкова інформація

Компанія JEVERA вже десять років успішно займається розробкою програмного забезпечення для бізнесу як в Україні, так і за її межами. Більше 70 ІТ-спеціалістів працюють над розробкою комплексних корпоративних рішень для клієнтів компанії.

До підприємств, що становлять суспільний інтерес, Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» відносить великі підприємства, банки, страхові компанії, недержавні пенсійні фонди, інші фінансові установи (крім тих, що належать до мікропідприємств та малих підприємств), кредитні спілки, акціонерні товариства, щодо акцій яких здійснено публічну пропозицію та/або акції яких допущені до торгів на фондовій біржі, певні суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях. Загальна кількість таких підприємств становить близько 5000.

У грудні 2019 року Міністерством фінансів України було схвалено українську таксономію фінансової звітності Таксономію UA XBRL МСФЗ 2019 – склад статей та показників фінансової звітності, що підлягають розкриттю суб’єктами звітування.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | JEVERA | звітність | iXBRL | МСФЗ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.