Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Коротко про рішення НКЦПФР, що пройшли державну реєстрацію


07.03.2012 10:14

Представляємо Вашій увазі рішення Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку, що набули чинності з 27 лютого по 3 березня 2012 року.

Рішення від 07.02.2012 № 234 «Про затвердження Змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження діяльності з управління іпотечним покриттям та її анулювання» (набрало чинності 28.02.2012 року).

Рішення було розроблено з метою приведення регуляторних актів у відповідність до чинного законодавства та затверджує зміни до ліцензування з управління іпотечним покриттям, зокрема, уніфікацію аналогічних процедурних питань для профучасників. Крім того, уточнюються певні терміни та визначення, а також згідно до регуляторного акту з Порядку виключаються деякі глави, що відтепер сформовані у окремий нормативний акт.
Прийняте рішення дозволить запровадити ліцензування з управління іпотечним покриттям для банків, оптимізувати умови видачі ліцензії для цих профучасників, та дозволить у подальшому удосконалити інфраструктуру фондового ринку України.

Рішення від 07.02.2012 № 235 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів – діяльності з управління іпотечним покриттям» (набрало чинності 28.02.2012 року).

Цим рішенням затверджуються ліцензійні умови управління іпотечним покриттям, що встановлюють вимоги, які необхідні при провадженні такої професійної діяльності відповідно до чинного законодавства. Також рішенням визначається порядок ліцензування банків. Крім того, регулюється порядок анулювання ліцензій і робота Комісії з даного напряму.

Рішення від 07.02.2012 № 236 «Про встановлення порядку визначення підгрупи в межах небанківської фінансової групи» (набрало чинності 24.02.2012 року).

Дане рішення регулює порядок визначення підгруп в межах небанківської фінансової групи. Відповідне рішення визначає склад таких підгруп фінустанов, класифікує їх, обмежує кількість тощо.

Рішення від 07.02.2012 № 237 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку» (набрало чинності 24.02.2012 року). 

Регуляторним актом визначаються певні зміни до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу. Зокрема, рішенням виправлені технічні моменти, а, власне, документ адаптований до норм сьогоднішніх нормативних актів Комісії.


Теги: | НКЦПФР | Комісія | цінні папери | іпотечне покриття | емісія облігацій | фінустанови |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.