Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Країни домовилися щодо 15% глобального податку для корпорацій


11.10.2021 11:09

136 країн світу погодилися ввести єдину мінімальну податкову ставку 15% на прибуток транснаціональних корпорацій з 2023 року.

Про це повідомляє Організація економічного співробітництва та розвитку, передає FinСlub.net.

Компанії, подібні Apple, Google, Amazon або Facebook, зобов'яжуть сплачувати податки в тих країнах, де вони ведуть свій бізнес і отримують доходи, навіть якщо вони не мають там фізичної присутності.

В ОЕСР підрахували, що угода дозволить щороку отримувати $150 млрд податків у всьому світі, а також призведе до перерозподілу понад $125 млрд доходів від близько 100 найбільших і найприбутковіших транснаціональних компаній.

Корпоративний податок застосовуватиметься до компаній з доходом понад 750 млн євро.

Нові податкові правила також торкнуться компаній з глобальними продажами понад 20 млрд євро. Якщо корпорація отримує понад 10% маржі прибутку, вона буде змушена перерозподіляти 25% перевищення в країни, де вона продає свої послуги та товари.

Остаточне підписання угоди очікується на саміті лідерів G20 у Римі наприкінці жовтня. Угода має запрацювати у повній мірі до 2023 року.

Введення глобального податку для великих корпорацій у 15% у травні ініціювали США.

У червні країни G7 домовилися про введення податку на прибуток транснаціональних компаній у сфері цифрової економіки.

3 червня Верховна Рада схвалила закон, який зобов’яже техногігантів, що працюють в Україні, сплачувати податки в держбюджет.

 

Джерело: FinСlub.net


Теги: | глобальний податок | податки | Apple | Google | Amazon | Facebook |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.