Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

«Кращий журналіст фондового ринку» - перший крок до визначення зроблено


06.02.2013 17:12

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) та АРІФРУ (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку) провели круглий стіл на тему «Кращий журналіст фондового ринку: хто він, і за якими критеріями його обирати?», що став першим етапом загальнонаціонального конкурсу «Кращий журналіст фондового ринку». Захід відбувся 6 лютого 2013 року; на ньому організатори, партнери, члени експертного журі та безпосередньо ЗМІ обговорили методологію оцінки та визначення переможців, критерії вибору, номінації та номінантів, процедуру конкурсу та інші актуальні питання.
Відкриваючи зустріч, Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР, зауважив: «Конкурс, що визначає кращих журналістів, які пишуть про фондовий ринок, вперше проводиться на ринку цінних паперів, і відрадно, що це відбувається саме під патронатом Комісії. Ми як регулятор фондового ринку перебуваємо в постійному контакті з медіа та бачимо їх професіоналізм і об'єктивність, проте вважаємо, що українська фондова журналістика має потенціал розвитку. Саме тому ми і підтримали цей конкурс, ініційований АРІФРУ. Прагнучи до досягнення максимальної користі від конкурсу, його головними принципами ми визначили об'єктивність і справедливість, відкритість і неупередженість, що відповідає і основним принципам роботи регулятора».
«Безумовно, ЗМІ є основною рушійною силою для формування громадської думки, а фондова журналістика, окрім безпосереднього висвітлення діяльності ринку цінних паперів, в певній мірі підтримує його, сприяючи об’єднанню зусиль для його розвитку, - зазначив Юрій Бойко, Директор АРІФРУ. Тому, я певен, ці зусилля повинні бути гідно оцінені. Разом з провідними учасниками ринку, партнерами та членами експертного журі й ЗМІ ми зробили перший крок до обрання кращих з кращих, відкоригувавши методологію, номінації, принципи оцінки та зупинились на найбільш оптимальних варіантах. Таким чином, ми зробили ще один крок до підвищення інформаційної відкритості та прозорості вітчизняного фондового ринку».
За результатами круглого столу його учасники визначили, що перелік номінантів, а також членів експертного журі, що оцінюватимуть конкурсантів, буде відкритим, передбачатиме можливість розширити обидві категорії та внесли корективи до методології та критеріїв оцінки. Таким чином, наразі можна говорити про погодження усіх аспектів Конкурсу з громадськістю та повну готовність до старту визначення кращих журналістів фондового ринку. З детальною інформацією щодо методології оцінки, переліку номінантів та тих, хто їх оцінюватиме, а також з усіма новинами Конкурсу можна ознайомитись на його офіційній сторінці найближчим часом.
«Сподіваюся, що проведення цього заходу стане нашою щорічною традицією і буде сприяти досягненню нашої спільної мети - розвитку фондового ринку України», - підбив підсумки бесіди Голова НКЦПФР.
Нагадаємо, що метою Конкурсу є популяризація тематики фондового ринку в журналістському середовищі, відзначення видань і журналістів, які найбільш активно і якісно висвітлюють дану тематику, об'єднання провідних журналістів національних ділових видань, учасників фондового ринку України та представників влади і створення, тим самим, додаткових сприятливих умов для розвитку галузі в цілому.
Додамо, що у конкурсі за підсумками минулого року оцінюватимуться усі журналісти, що пишуть на тему фондового ринку. Планується, що звання «кращих серед кращих» отримають журналісти інтернет-ЗМІ, друкованих видань та інформаційних агентств, а також в окремі номінації будуть виведені ЗМІ, що змагатимуться за звання кращих, які готують матеріали про фондовий ринок. Журі включатиме в себе експертів фондового ринку з державного сектора, асоціацій, професійних учасників фондового ринку, представників наукового співтовариства, провідних приватних інвесторів та ін.
Планується, що вже найближчим часом відбудеться опитування експертів та підрахунок балів учасників. Очікується, що підбиття підсумків пройде у березні, а церемонія нагородження переможців Конкурсу збере учасників проекту у квітні 2013 року.

Довідкова інформація
Організатори Конкурсу:
НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку)
- національний регулятор фондового ринку, діяльність якого спрямована на всебічне стимулювання розвитку українського ринку цінних паперів як одного з найважливіших сегментів вітчизняної економіки. Серед основних завдань Комісії - забезпечення реалізації єдиної державної політики з цінних паперів та функціонування фондового ринку в Україні, здійснення правового регулювання відносин, що виникають на ринку цінних паперів, запобігання зловживань і порушень на фондовому ринку, захист інтересів інвесторів - громадян України, компаній, держави, а також розвиток економіки шляхом стимулювання залучення інвестицій за допомогою інструментів фондового ринку.
Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» працює з 1998 року. Основна мета діяльності - забезпечення і всебічний розвиток системи розкриття інформації на фондовому ринку України. Агентство є уповноваженою особою з розкриття інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Єдиний інформаційний центр, що акумулює інформацію про діяльність підприємств (емітентів цінних паперів) і професійних учасників фондового ринку України і надає публічний доступ до даної інформації створений на інтернет-порталі Агентства - www.smida.gov.ua.
Офіційні партнери проекту: АТ «ЄВРОГАЗБАНК», ПГ «Павленко і Побережнюк».
Методологічний партнер конкурсу: «Українське кредитно-рейтингове агентство».
Інформаційні партнери: РБК, Інтерфакс-Україна, Fundmarket.ua, Delo.ua, Fixygen.ua, Maanimo.com, Ліга:Закон, ЮРЛІГА, ЮРИСТ&ЗАКОН, CBonds.
З усією інформацією стосовно Конкурсу можна ознайомитись на його офіційній сторінці.


Теги: | НКЦПФР | АРІФРУ | Кращий журналіст фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.