Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Країни G20 вкладуть $5 трлн у світову економіку через коронавірус


27.03.2020 17:16

Країни «Великої двадцятки» (G20) прийняли рішення про вкладення понад $5 трлн у глобальну економіку для подолання економічної кризи, викликаної пандемією COVID-19.

«Ми вкладаємо в світову економіку понад $5 трлн у рамках цілеспрямованої бюджетної політики, економічних заходів і гарантійних схем протидії соціальним, економічним і фінансовим наслідкам пандемії», - йдеться в підсумковій заяві саміту G20.

Зазначається, що країни G20 будуть виступати єдиним фронтом у боротьбі проти пандемії коронавірусу, і їх головними пріоритетами стануть «порятунок життів людей, захист їх доходів і робочих місць, збереження фінансової стабільності».

«У ці часи ми приймаємо термінові і енергійні заходи по підтримці наших економік, захисту працівників, найбільш постраждалих секторів, захисту вразливих верств населення за допомогою адекватного соціального захисту», - йдеться в заяві.

Лідери G20 також пообіцяли проводити сміливу і масштабну фіскальну підтримку.

«Колективні дії G20 посилять її вплив. Масштаби цих заходів дозволять світовій економіці знову встати на ноги і закласти міцну основу для захисту робочих місць і відновлення економічного зростання», - наголошується в комюніке.

Лідери просять міністрів фінансів і керівництво центробанків на регулярній основі координувати розробку плану дій G20 у відповідь на COVID-19 і тісно співпрацювати з міжнародними організаціями для швидкого надання відповідної міжнародної фінансової допомоги.

Також лідери країн G20 погодили виділення допомоги Всесвітній організації охорони здоров'я для боротьби з пандемією.

Нагадаємо, 26 березня відбувся перший в історії саміт G20 у форматі відеоконференції. Світовий банк і МВФ закликали країни «Великої двадцятки» призупинити стягнення кредитних боргів із найбідніших країн через поширення коронавірусу.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | G20 | COVID-19 | коронавірус | економіка | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.