Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кредитні канікули отримає не весь український бізнес


25.03.2020 17:25

Національний банк змінює постанову № 351, щоб спростити банкам надання бізнесу, який постраждав від режиму карантину, кредитних канікул.

Про це заявила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, передає Фінансовий клуб.

«Кредитні канікули – для тих українців і бізнесу, які реально постраждали від зупинки, тимчасової зупинки або часткової зупинки бізнесу», – розповіла Катерина Рожкова.

Решта компаній мають продовжувати обслуговувати отримані кредити.

«Компанії, які продовжують працювати, малий бізнес, який продовжує працювати в тій чи іншій формі, не можуть вимагати від вас і претендувати на кредитні канікули. Ми говоримо про канікули для тих, хто повністю зупинився і в кого зникли джерела надходжень для обслуговування кредиту», – наголосила Катерина Рожкова.

Вона нагадала, що кредитні канікули – це не прощення процентів чи тіла кредиту.

«Це просто відстрочка у часі. Все одно доведеться заплатити і тіло, і проценти за цей час», – попередила топ-менеджерка НБУ.

Частина банків вже почала процес реструктуризації таких кредитів, не чекаючи на затвердження нової регуляції НБУ.

«Ми запровадили програми реструктуризації для клієнтів, щоб на період карантину послабити тиск. І якщо клієнт надає документи, що позбавлений джерела доходу, то ми будемо йти назустріч клієнту і послабимо на період карантину цей тиск», – повідомив голова правління Форвард Банку Андрій Кисельов.

Цієї позиції дотримуються також інші банкіри. «Ми маємо бути соціально відповідальними: дозволяти реструктуризацію кредитів, робити кредитні канікули», – розповів голова правління Піреус Банку Сергій Наумов.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | бізнес | економіка | банк | коронавірус | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.