Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

LSE не захотіла продатися Гонконгській біржі


09.10.2019 17:56

Гонконгська фондова біржа (Hong Kong Exchanges and Clearing, HKEX) відкликала пропозицію щодо поглинання Лондонської біржі (London Stock Exchange Group, LSE) за $ 39 млрд.

HKEX не зуміла переконати керівництво LSE підтримати крок, який міг привести до трансформації двох глобальних гігантів фінансових послуг, повідомляє Reuters.

Відзначається, що раптова пропозиція щодо поглинання, висунута в минулому місяці, ставила під загрозу план LSE щодо купівлі постачальника фінансової інформації Refinitiv за $ 27 млрд.

Пропозиція Hong Kong Exchanges and Clearing вимагала від LSE відмовитися від покупки Refinitiv.

«Не дивлячись на величезний обсяг роботи і обговорень з широким колом регуляторів і масштабні обговорення з акціонерами, рівень залученості LSEG змусив нас прийти до висновку, що продовження прагнення до об'єднання двох бізнесів не відповідатиме найкращим інтересам наших власних акціонерів», - написав у блозі глава HKEX Чарльз Лі.

Після повідомлення про скасування угоди акції Hong Kong Exchanges and Clearing закрилися підйомом на 2,3%, папери LSE подешевшали на 6,1%.

Нагадаємо, що у вересні HKEX запропонувала Лондонській фондовій біржі (LSE) об'єднатися з метою створення глобальної інфраструктурної групи, що об'єднує значні фінансові центри в Азії та Європі.

HKEX вже володіє Лондонською біржею металів (LME), яку вона купила в 2012 році за 1,4 млрд фунтів стерлінгів.

LSE хотіла купити Refinitiv, щоб надати повний комплекс послуг банкам і брокерам, яким потрібна платформа для торгівлі, апаратного забезпечення і безперервного потоку даних і новин. Це вважалося стратегією, яка безпосередньо кине виклик Bloomberg.

 

Джерела: Reuters, Фінансовий клуб


Теги: | HKEX | LSE | біржа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.