Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Майже чверть українських роботодавців планують збільшити зарплати у 2021 році, - опитування


23.12.2020 16:58

Розпочинаючи з березня 2020 року зменшити зарплати своїм співробітникам через карантин були змушені 18,8% українських компаній; 72,4% повідомили, що карантин не вплинув на їхню роботу, і тому перегляду зарплат не було, а 8,8% компаній цього року, навпаки, їх збільшили.

Відповідні дані наведено в результатах опитування, проведеного серед українських роботодавців сайтом з пошуку роботи Jooble (Київ), повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з опитуванням Jooble, зі скороченням персоналу через карантинні обмеження у 2020 році зіткнулися 21,6% компаній, тоді як 78,4% зазначили, що продовжують працювати в незмінному складі.

Рівень зарплат у 2020 році змінився в меншості опитаних компаній. Так, про зменшення зарплат повідомили 18,8% компаній, 72,4% залишили зарплатний фонд на незмінному рівні. 8,8% опитаних компаній повідомили, що, незважаючи на карантин, їм вдалося навіть збільшити зарплати.

Про свої плани щодо збільшення заробітних плат працівникам у 2021 році заявили 23,6% опитаних роботодавців. Залишити зарплати без змін вирішили 19,4% компаній. Зменшити ж їх планують 1,4% роботодавців, а майже половина із них - 49,5% - ще не визначилися в цьому питанні.

Повну компенсацію витрат, пов'язаних із тестуванням на COVID-19, пропонують тільки 18,8% компаній, часткову - 11,7%. Планують упроваджувати систему компенсацій за тестування в найближчому майбутньому тільки 4,2% підприємств, а 58,2% компенсувати таких витрат поки що не планують.

Jooble зазначає, що у 2020 році дещо змінилися і підходи до найму персоналу. Для деяких нові обставини стали поштовхом до активного рекрутингу - 16,4% опитаних Jooble компаній на карантині почали наймати більше співробітників, ніж планували. 13,6% через карантин переглянули свої плани і зменшили обсяги найму.

Майже половина респондентів (46,8%) відповіли, що суттєвих змін в їхній роботі через карантин не відбулося, тому вони продовжили наймати людей згідно з планом. 23,2% заявили про тимчасове призупинення рекрутингу нових працівників через невизначеність перспектив.

При цьому майже у третини підприємств (30,6% опитаних) бюджет на рекрутинг зменшився, у 4,1% компаній, навпаки, збільшився. Однак у більшості компаній витрати, пов'язані з рекрутингом, не змінилися - про таку стабільність заявили 65,3% компаній.

Дослідження провели аналітики Jooble на основі опитування 300 українських роботодавців у період із 20 листопада до 11 грудня 2020 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | зайнятість | робота | зарплата | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.