Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін знизив ставки запозичень за короткостроковими ОВДП


22.05.2019 14:11

Міністерство фінансів повідомило, що ефективне управління державним боргом створило сприятливі умови для зниження ставки запозичень за короткостроковими ОВДП у гривні з 19,5% до 18,5%.

"Така тенденція спостерігалася з кінця квітня, була також обумовлена ​​позитивними очікуваннями інвесторів. Крім того, 25 квітня відбулося зниження облікової ставки НБУ з 18% до 17,5%", - заявили у відомстві.

За неповних п'ять місяців на внутрішньому ринку Мінфін залучив 147 млрд грн. Завдяки цьому вдалося профінансувати держбюджет в запланованих обсягах. Протягом цього періоду зросли обсяги інвестування в ОВДП нерезидентів, комерційних банків і фізичних осіб.

З початку року портфель нерезидентів в ОВДП виріс більш ніж в шість разів і сьогодні становить близько 39,7 млрд грн.

Вкладення в ОВДП фізичних осіб також демонструють позитивну динаміку. За минулий рік цей показник збільшився в чотири рази (з 1,5 млрд грн до 6 млрд грн) і на сьогодні становить 9 млрд грн.

Із загальної суми запозичень на внутрішньому ринку 37,2 млрд грн і $ 502 млн залучені в інструменти, термін обігу яких довший за один рік.

У Мінфіні відзначили, що продовжують працювати над спрощенням доступу іноземних інвесторів до внутрішнього ринку. Зокрема, найближчим часом очікується запуск повноцінної співпраці з міжнародним депозитарієм цінних паперів Clearstream.

Крім того, в цей період завершується тестування проведення первинних розміщень на аукціонної платформі Bloombergдля подальшого використання її при розміщенні ОВДП.

 

Джерело: веб-сайт Міністерства фінансів


Теги: | облігації | борг | Мінфін | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.