Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін України не розглядає варіантів без підтримки МВФ у 2021 році


11.02.2021 14:32

Міністерство фінансів не розглядає варіантів, за яких Україна опинилася б без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Цього року планів без МВФ ми не розглядаємо. Тому що ціна питання досить велика", - сказав він в інтерв'ю виданню "Корреспондент", передає «Інтерфакс-Україна».

Як наголосив глава Мінфіну, позиція МВФ важлива на ринках капіталу для зовнішніх запозичень, для отримання фінансування від таких міжнародних партнерів як Всесвітній банк і Єврокомісія.

"Важливо, щоб ми залишалися в програмі. Якщо нові транші прийдуть із затримкою в місяць, це не є проблемою", - додав він.

Окрім антикорупційної інфраструктури, проведення судової реформи та врегулювання тарифних питань на ринку газу, серед "домашніх завдань" України, які обговорюють у переговорах із Фондом, Марченко також назвав консолідацію бюджету на 2022 рік.

"Особливих суперечок із командою Фонду немає. Є питання формулювань зобов'язань, які ми беремо на себе. Тут більше питання технічне - сформулювати зобов'язання. Та й які можуть бути суперечки? Наприклад, навколо ринку природного газу. Є питання, як зробити так, щоб ситуація зі створенням регуляції на цьому ринку була мінімізована", - зазначив Марченко.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | stand by | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.