Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Місію МВФ в Україні продовжено на 7-10 днів, - міністр фінансів


29.01.2021 16:39

Місію Міжнародного валютного фонду в Україні продовжено на сім-десять днів.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, передає «Інтерфакс-Україна».

"Для нас принципово залишатися в програмі МВФ. Ми зараз в активній стадії переговорів. У нас продовжено місію на сім-десять днів", - сказав Марченко в ефірі "Україна 24" у четвер, 28 січня, ввечері.

Він додав, що за цей час можлива фіналізація меморандуму в частині зобов'язань України.

"Є очікування, що за цей час ми фіналізуємо меморандум", - зазначив він.

Як повідомлялося, місія стартувала 21-23 грудня минулого року, після чого було взято перерву на свята, до 11 січня. Місія проводить дистанційне обговорення з владою України останніх актуально економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу. Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програму stand-by фактично було поставлено "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Проте заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією та низка конкретних кроків, зокрема прийняття держсбюджету-2021 та відновлення оргструктури Нацбанку, дали змогу заявити про місію.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | МВФ | stand by | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.