Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ і Світовий банк просять G20 відкласти стягнення боргів із бідних країн


26.03.2020 18:05

Світовий банк і Міжнародний валютний фонд закликали країни «Великої двадцятки» (G20) призупинити стягнення кредитних боргів із найбідніших країн через поширення коронавірусу.

«Спалах коронавірусу, ймовірно, може мати серйозні економічні та соціальні наслідки для найбідніших країн, у яких проживає чверть населення та дві третини населення світу в цілковитих злиднях. Ми закликаємо країни-члени G20 призупинити стягнення боргів з таких країн відповідно до двосторонніх кредитних угод», - йдеться в спільній заяві Світового банку і МВФ, передає Фінансовий клуб.

Вони також закликали країни G20 визначити перелік держав, які мають несприятливу боргову ситуацію і надати пропозиції щодо пом'якшення боргового навантаження.

Світовий банк і МВФ вважають, що зараз необхідно забезпечити глобальне полегшення тягаря заборгованості для країн, що розвиваються.

Нагадаємо, глава МВФ Крісталіна Георгієва після телефонної наради міністрів країн G20 з питання надзвичайної ситуації через COVID-19, заявила, що інвестори вивели вже $83 млрд із країн, що розвиваються. Це найбільший зареєстрований відтік капіталу за всю історію.

Фонд також збільшує обсяг екстреного фінансування. За допомогою вже звернулися близько 80 країн. МВФ готовий задіяти весь свій кредитний потенціал, що становить $1 трлн.

Крім того, МВФ поповнює кошти трастового фонду для обмеження та подолання наслідків криз із метою допомоги найбіднішим країнам.

Сенат США вже схвалив пакет фінансової допомоги в $2 трлн для захисту економіки від коронавірусу, що стало найбільшим за всю історію США пакетом економічної допомоги.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | МВФ | Світовий банк | коронавірус | G20 | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.