Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ і Світовий банк скасували збори через коронавірус


05.03.2020 15:02

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк скасували щорічні збори 13-19 квітня у Вашингтоні і проведуть захід у віртуальному форматі через поширення коронавірусу.

«Як і решта світу, ми глибоко стурбовані ситуацією з коронавірусом і людською трагедією навколо нього, яка її супроводжує. Враховуючи зростаючі проблеми, пов’язані з вірусом, керівництво МВФ та групи Світового банку, а також їхні виконавчі ради домовилися реалізувати спільний план адаптації весняних зборів 2020 року до віртуального формату», - йдеться в спільній заяві директорки-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої та президента групи Світового банку Девіда Малпасса.

У МВФ і Світовому банку обіцяють використовувати наявні технологічні можливості для проведення всіх запланованих консультацій в онлайн-форматі. В організаціях не вважають віртуалізацію зустрічі її скасуванням.

Також зазначається, що реєстрація на захід учасників всіх категорій припинена, а вже видані акредитації анулюються.

У заяві уточнюється, що дана ситуація не вплине на випуск публікацій МВФ, таких, як світовий економічний прогноз. Традиційно ці матеріали публікуються в дні весняної зустрічі.

Нагадаємо, Світовий банк виділяє країнам із низьким рівнем економіки $12 млрд для боротьби з наслідками коронавірусу.

Федеральна резервна система США 3 березня прийняла рішення про зниження базової ставки на 0,5% до 1-1,25% річних для захисту економіки від впливу коронавірусу. Після чого біржові ринки обвалились.

Пасивність інвесторів у тому числі через коронавірус також стала однією з причин низьких результатів розміщення українських ОВДП.

Через низьку доходність гривневих ОВДП на аукціоні 3 березня Мінфін розмістив ОВДП у євро та отримав понад 200 млн євро та 1 млрд грн.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | МВФ | Світовий банк | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.