Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ і Світовий банк заявили про готовність допомогти державам у подоланні наслідків коронавірусу


03.03.2020 12:47

Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Світовий банк (СБ) висловили готовність допомогти державам-членам подолати гуманітарні та економічні наслідки поширення коронавірусу Covid-19.

"Ми активно взаємодіємо з міжнародними інституціями та представниками влади держав, приділяючи особливу увагу бідним країнам, де системи охорони здоров'я є найбільш слабкими, а люди - найбільш уразливими", - йдеться в спільній заяві директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої та президента СБ Девіда Малпасса, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми маємо намір задіяти всі наявні в нашому розпорядженні інструменти в максимально можливому обсязі, включно з наданням екстреного фінансування, рекомендаціями щодо економічної політики та технічної допомоги", - йдеться в повідомленні.

"Зокрема, ми маємо інструменти швидкого виділення фінансування, які сукупно здатні допомогти країнам вжити заходів у відповідь на широке коло потреб. Посилення державних систем медичного контролю є вкрай важливим для стримування поширення поточної та майбутніх епідемій", - йдеться в заяві.

МВФ і СБ наголошують на важливості міжнародної співпраці для обмеження наслідків поширення коронавірусу, відзначаючи свою "повну прихильність" наданню підтримки, якої очікують від них люди в країнах, що входять до організацій.

На ранок понеділка загальна кількість заражених коронавірусом Covid-19 у світі збільшилася до 88 тис. 929 осіб. Водночас у Китаї, де розташований епіцентр коронавірусу, за минулу добу зареєстровано найнижчу протягом 40 днів кількість підтверджених випадків захворювання - 202 людини.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | Світовий банк | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.