Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ включив Україну до групи країн Європи, що розвиваються


17.10.2019 11:53

Міжнародний валютний фонд в останньому огляді World Economic Outlook змінив назву регіональної групи «Співдружність незалежних держав» (CIS).

Про це йдеться в повідомленні на сайті МВФ.

Так, згідно зі змінами, починаючи з жовтня, чотири країни СНД (Білорусь, Молдова, Росія та Україна) включені в регіональну групу Emerging and Developing Europe («Нова Європа і Європа, що розвивається»).

Решта вісім країн - Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан, які становили регіональну підгрупу Кавказ і Центральна Азія (CCA) - об'єднуються з Близьким Сходом, Північною Африкою, Афганістаном і Пакистаном (MENAP) і сформують нову регіональну групу Близького Сходу і Центральної Азії (MECA).

Нагадаємо, що раніше МВФ поліпшив прогноз зростання економіки України і оновив прогноз валютного курсу гривні.

Україна почала процес виходу зі Співдружності Незалежних Держав ще на початку 2018 року. У січні 2019 року Кабмін припинив дію трьох угод, підписаних в рамках СНД: про міждержавний обмін економічною інформацією; про обмін інформацією в сфері зовнішньоекономічної діяльності; про співпрацю в сфері зовнішньоекономічної діяльності.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | МВФ | Європа | World Economic Outlook |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.