Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ оцінив світові збитки від коронакризи в $30 трлн


16.10.2020 18:05

Орієнтовні збитки для глобальної економіки від пандемії COVID-19 можуть скласти $28 трлн у вигляді втраченого ВВП впродовж наступних 5 років.

Про це заявила директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва на щорічній зустрічі із Всесвітнім банком, передає Фінансовий клуб.

«Протягом наступних п'яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у $28 трлн втраченого валового внутрішнього продукту», - зауважила вона.

Георгієва зазначила, що за дев'ять місяців різко зросли показники безробіття, бідності та суттєво підвищився ризик для економік країн з низьким доходом.

«Ми очікуємо падіння показників економічного зростання до мінус 4,4% цього року. Попри те, що в наших прогнозах є величезна доля невизначеності, ми все ж передбачаємо часткове й нерівномірне відновлення в 2021 році», - наголосила вона.

За оцінками МВФ, глобальне економічне зростання наступного року очікується на рівні 5,2%.

«У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в $1 трлн, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми зупинили виплату боргів для найбідніших країн-членів і мобілізували $21 млрд для кредитування на безвідсотковій основі», - додала Георгієва.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | COVID-19 | економіка | МВФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.