Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ побачив небезпеку в переході країн на біткоїн


27.07.2021 18:54

Міжнародний валютний фонд відзначив загрози, які несе прийняття децентралізованих криптовалют, таких як біткоїн, в якості національних валют.

У спільному листі фінансового радника і директора відділу маркетингу МВФ Тобіаса Адріана і головного юрисконсульта та директора юридичного відділу Роди Уікс-Браун сказано, що криптовалюта може стати популярним способом платежів у країнах з високою інфляцією та недоступним банківським обслуговуванням, пише РБК.

На думку Адріана і Уікс-Браун, країни, в яких криптовалюта має статус національної валюти або законного платіжного засобу, можуть отримати внутрішні нестабільні ціни, а також неможливість боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Представники МВФ серед іншого нагадали про екологічні проблеми, які несе майнінг цифрових активів.

Як нагадує FinClub, у червні 2021 року Сальвадор став першою в світі країною, яка на державному рівні узаконила обіг біткоїну і наділила його статусом офіційного платіжного засобу, нарівні з доларом США.

Відповідно до закону, який прийняв сальвадорський парламент, ціни в Сальвадорі можуть встановлюватися в біткоїнах. Також в криптовалюті можна буде сплачувати податки. Обмін біткоїнів на долари, який також є валютою Сальвадора, не буде обкладатися податком на приріст капіталу. Обмін відбуватиметься за ринковим курсом.

Закон про визнання біткоїну платіжним засобом набуде чинності в Сальвадорі 7 вересня. Кожен житель країни зможе отримати $30 в біткоїнах після налаштування криптогаманця Chivo, розробленого сальвадорським урядом.

Сьогодні Bitcoin коштує $38 335 за "монету".

 

Джерело: РБК, FinClub


Теги: | біткоїн | МВФ | криптовалюта | Bitcoin |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.