Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ поліпшить прогнози для світової економіки на 2021-2022 роки


31.03.2021 13:37

Міжнародний валютний фонд поліпшить прогнози для світової економіки на 2021-2022 роки, взявши до уваги нові заходи бюджетного стимулювання в США, а також вакцинацію від COVID-19, що просувається.

Про це заявила у вівторок, 30 березня, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно січневого прогнозу МВФ, світовий ВВП збільшиться на 5,5% у 2021 році після падіння на 3,5% у 2020 році у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Уже після публікації цього прогнозу американський Конгрес ухвалив новий пакет заходів підтримки економіки обсягом $1,9 трлн, і адміністрація президента США Джо Байдена, домігшись прогресу у вакцинації, поставила перед країною більш амбітні цілі в цьому сенсі.

"Ці фактори дозволяють нам переглянути з підвищенням прогнози для світової економіки на поточний та наступний роки", - заявила Георгієва.

За її словами, нові прогнози з'являться наступного тижня, коли МВФ опублікує черговий огляд світової економіки (World Economic Outlook, WEO).

Георгієва зазначила, що незважаючи на поліпшення перспектив глобальної економіки, збільшується розрив між багатими країнами, які швидко вакцинують населення від COVID-19, і бідними країнами, у яких немає на це ресурсів.

"Ці країни і без того були обмежені в можливостях для боротьби з кризою", - сказала вона, додавши, що багато хто з них значною мірою залежать від таких сфер як туризм, серйозно постраждалих у результаті пандемії коронавірусу.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | МВФ | економіка | США | COVID-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.