Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ виділить $650 млрд на відновлення світової економіки


24.03.2021 17:05

Міжнародний валютний фонд планує створити додаткові резервні активи обсягом $650 млрд для полегшення виходу світової економіки з рецесії внаслідок пандемії COVID-19.

Про це йдеться в заяві директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої, повідомляє FinClub.

«Задовольняючи довгострокову глобальну потребу в резервних активах, новий розподіл SDR принесе користь усім нашим країнам-членам та підтримає глобальне відновлення після кризи COVID-19. Це також може стати потужним сигналом про рішучість країн-членів МВФ зробити все можливе для виходу з найгіршої рецесії з часів Великої депресії»,- зазначила Георгієва.

Вона також заявила про намір до червня поточного року подати офіційну пропозицію до Виконавчого комітету МВФ щодо виділення $650 млрд на основі оцінки потреб 190 країн-членів МВФ, статей угоди та мандату Фонду.

«Персонал МВФ розробить нові інструменти для підвищення прозорості й підзвітності використання SDR, зберігаючи при цьому резервні активи, характерні для SDR. Паралельно у Фонді вивчать варіанти перерозподілу SDR для країн-членів із потужними фінансовими позиціями для підтримки вразливих країн та економік з низьким рівнем доходу», - зауважила голова МВФ.

У разі схвалення пакет додасть суттєвий прямий приріст ліквідності для національних економік без зростання боргового тягаря. Це також дозволить звільнити вкрай необхідні ресурси для країн-членів з метою допомоги в боротьбі з пандемією, включаючи підтримку програм вакцинації та інших невідкладних заходів.

 

Джерело: FinClub


Теги: | COVID-19 | МВФ | економіка | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.