Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ вирішив не відстороняти Георгієву через скандал з Doing Business


12.10.2021 14:54

Виконавча рада МВФ за результатами перевірки дій директорки-розпорядниці фонду Крісталіни Георгієвої при підготовці рейтингу Doing Business висловила їй довіру та не знайшла доказів її провини.

Про це йдеться в офіційній заяві Міжнародного валютного фонду.

«Виконавча рада вважає, що представлена інформація не містить переконливих доказів того, що директор-розпорядник зіграла неналежну роль у підготовці звіту Doing Business 2018, коли вона була гендиректором Світового банку», - цитує заяву МВФ FinClub.net.

Виконавча рада МВФ взяла до відома інформацію, надану юристами WilmerHale щодо можливих порушень з боку Крісталіни Георгієвої, однак ухвалила рішення щодо продовження її роботи на чолі МВФ.

Зазначається, що виконавча рада провела вісім засідань щодо розслідування порушень у звіті Doing Business 2018. 11 жовтня МВФ завершив розгляд питання.

«Розглянувши всі представлені докази, виконавча рада підтверджує свою повну впевненість у лідерстві директорки-розпорядниці та її здатності продовжувати ефективно виконувати свої обов'язки», - зазначає МВФ.

Правління Фонду також висловило впевненість, що Георгієва підтримуватиме найвищі стандарти управління, а також доброчесність на чолі МВФ.

Рада також взяла до відома, що розслідування Світового банку щодо можливих порушень співробітниками банку в справі звіту Doing Business триває.

Нагадаємо, у вересні Світовий банк відмовився від рейтингу Doing Business. Причиною відмови від щорічних публікацій стала низка порушень при складанні рейтингів Doing Business 2018 та Doing Business 2020, зміни в даних яких не відповідали методології Doing Business. Зокрема в Doing Business 2018  були виправлені дані по Китаю, а у Doing Business 2020 –  по Саудівській Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратах та Азербайджану.

Під час розслідування з'ясувалося, що колишній гендиректор Світового банку Крісталіна Георгієва, яка нині очолює МВФ, нібито взяла безпосередню участь у покращенні рейтингу Китаю.

Публікація нового рейтингу Doing Business 2021 мала відбутися торік у жовтні. Однак Світовий банк призупинив публікацію у серпні 2020 року на час проведення перевірки.

До цього рейтинг Doing Business публікувався протягом 17 років і відображав стан і умови ведення бізнесу в різних країнах світу.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | Крісталіна Георгієва | МВФ | Doing Business | Китай | Світовий банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.