Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ закликав світові уряди змінити антикризову підтримку економіки


10.07.2020 16:28

Міжнародний валютний фонд радить урядам орієнтуватися на інвестиції в акціонерний капітал, а не на кредитування компаній, що зіткнулися з труднощами під час коронакризи.

Про це заявила головний економіст МВФ Гіта Гопінат, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

За її словами, враховуючи масштаб шоку, все більше компаній ставатимуть неплатоспроможними, оскільки протягом багатьох місяців їх доходи падають.

«Державна підтримка повинна більшою мірою виглядати як інвестиції в акції, а не збільшення боргів. В іншому випадку, ми отримаємо велику кількість фірм, які вийдуть з цієї кризи з величезною заборгованістю», - заявила Гопінат.

Вона наголосила, що відновлення світової економіки буде «вкрай нерівномірним і вкрай невизначеним», закликавши країни продовжувати приймати агресивні заходи бюджетно-фінансового і грошово-кредитного стимулювання для підтримки своїх економік.

За словами економіста МВФ, у той час як у деяких країнах прискорилося зростання цін на продукти харчування, загальна споживча інфляція, швидше за все, залишиться низькою в більшості регіонів світу, оскільки втрата робочих місць буде стримувати зростання заробітної плати

«Ми побоюємося, що інфляція буде надто низькою, а не занадто високою», - зазначила вона.

МВФ розглядає поточну рецесію гірше ніж з часів Великої депресії 1930-х років.

У своєму останньому прогнозі МВФ очікує, що до 2020 року світовий ВВП скоротиться на 4,9% порівняно з прогнозованими 3% у квітні.

 

Джерело: Reuters, FinClub


Теги: | МВФ | економіка | криза | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.