Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ закрив доступ Афганістану до своїх ресурсів і SDR


19.08.2021 15:40

Міжнародний валютний фонд призупинив доступ Афганістану до своїх ресурсів та спеціальних прав запозичення (SDR) через відсутність ясності щодо визнання уряду в країні.

Про це повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає FinClub.

«Як завжди, МВФ керується думками міжнародної спільноти. В даний час у міжнародному співтоваристві немає ясності щодо визнання уряду в Афганістані, внаслідок чого країна не може отримати доступ до SDR або інших ресурсів МВФ», - написав він.

Афганістан мав отримати SDR в рамках затвердженого на початку серпня плану МВФ щодо розподілу $650 млрд на відновлення світової економіки. Відповідно до правил МВФ, усі 190 країн-учасників Фонду отримують активи - загальна сума ділиться пропорційно їх частці у загальносвітовому виробництві. Для Афганістану вона становить 0,07% від загальної суми, або $455 млн.

Наразі МВФ заявив, що Афганістан не зможе використовувати ці активи, тому що новий режим талібів в країні не отримав міжнародного визнання.

17 серпня курс національної валюти Афганістану впав на 4,6% – до рекордно низького рівня 86,0625 афгані за долар після того, як 15 серпня бойовики «Талібану» захопили столицю країни Кабул і оголосили про повний контроль над Афганістаном.

США заморозили майже $9,5 млрд резервів центробанку Афганістану, які зберігаються на рахунках американських банків, і припинили поставки готівки в країну, щоб закрити доступ до коштів бойовикам «Талібану».

Western Union призупинила грошові перекази в Афганістан.

 

Джерело:  FinClub


Теги: | Афганістан | МВФ | SDR |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.