Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

На сайті НКЦПФР запрацював Реєстр сертифікованих осіб – фахівців фондового ринку


24.04.2018 10:44

В рамках підвищення прозорості ринку капіталу і забезпечення максимального доступу до публічної інформації на сайті НКЦПФР відкрито Реєстр сертифікованих осіб – фахівців фондового ринку (осіб, які мають сертифікат на право вчинення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку).

Реєстр розміщено в розділі сайту «Діяльність»/«Сертифікація спеціалістів» за посиланням https://www.nssmc.gov.ua/certification/#win4. Згодом перейти на сторінку з реєстром можна буде і через пункт меню «Реєстри».

По кожній сертифікованій особі в реєстрі міститься наступна інформація: прізвище, ім’я та по-батькові, номер сертифікату, вид діяльності, дата видачі сертифікату, термін його дії, статус сертифікату (дійсний чи недійсний).

Інформація про сертифікованих осіб може бути корисною для hr-директорів професійних учасників фондового ринку при прийомі на роботу нових співробітників, для перевірки бізнес партнерів, які надають професійні послуги на фондовому ринку, а також для інвесторів при перевірці компаній, через які вони мають намір інвестувати в інструменти ринку капіталу.

Нагадаємо, з метою реформування системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку Комісія уклала Меморандум з Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine, яка офіційно представляє в Україні міжнародний CFA Інститут. Згодом до Меморандуму також приєдналась Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів.

В рамках цієї співпраці була розроблена Концепція «Підготовка та атестація фахівців фондового ринку та керуючих активами: прозорість і відповідність сучасним вимогам та міжнародним стандартам» і затверджена рішенням НКЦПФР №909 від 21.12.2017 року. Концепція описує основні аспекти створення ефективної системи підготовки та атестації фахівців із акцентом на професійні компетенції, та заснованої на незалежній оцінці кандидатів згідно з кращими світовими практиками.

Законодавча база для впровадження цієї Концепції буде розроблена протягом поточного року.

Шукайте інформацію на сайті НКЦПФР!

Джерело: веб-сайт НКЦПФР

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.