Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Нацбанк назвав цільовий рівень облікової ставки


07.05.2019 14:31

У базовому сценарії Національного банку передбачається зниження облікової ставки в реальному вираженні (з урахуванням інфляції) з поточних 10-11% до свого рівноважного рівня 3-4% в 2021 році.

Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ за квітень.

Регулятор відзначив, що стійка тенденція до уповільнення інфляції дозволила йому почати цикл зниження облікової ставки. Зокрема, Нацбанк знизив облікову ставку до 17,5% річних з 26 квітня.

"Наступні кроки залежатимуть від реалізації інфляційних ризиків і поліпшення інфляційних очікувань. У той же час зберігаються жорсткі монетарні умови, необхідні для уповільнення інфляції до мети в 5% в 2020 році. Така жорсткість буде поступово зменшуватись узв'язку з ослабленням інфляційного тиску", - заявили в НБУ.

Разом з тим, регулятор додав, що цьому процесу може перешкодити реалізація ризиків для фінансової стабільності України, а також ризиків для збереження незалежності НБУ. "У разі реалізації зазначених ризиків НБУ в тому числі буде реагувати інструментами монетарної політики", - йдеться в документі.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | НБУ | облікова ставка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.