Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Надходження коштів в Україну від МВФ у січні-березні малоймовірне, - JP Morgan


28.01.2021 16:20

JP Morgan зберігає нейтралітет щодо українських активів через невизначеність питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Відповідний висновок випливає зі звіту інвестбанку, що є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

"Ми зберігаємо нейтральну позицію щодо локальних активів, оскільки очікується ослаблення фундаментальної підтримки, а також через невизначеність щодо термінів отримання траншу МВФ", - зазначено у документі JP Morgan.

При цьому його аналітики очікують, що staff-level agreement може бути укладений за підсумками місії МВФ у січні, однак виплата коштів у січні-березні цього року, про що говорили деякі офіційні особи України, малоймовірна. Однак, у разі зняття обмежень цін на природний газ у квітні Фонд може перерахувати кошти у другому кварталі цього року.

Очікується або надходження $1,4 млрд у другому кварталі 2021 року, або два транші по $0,7 млрд - у другому й третьому кварталах, або укладення угоди про нову програму, йдеться у звіті.

При цьому аналітики JP Morgan зазначають: Україна найбільше постраждала від коронакризи порівняно з іншими країнами. Серед причин інвестбанк наводить затримку реформ і відсутність співпраці з МВФ.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | JP Morgan | МВФ | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.