Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

На фондових ринках США стався обвал


19.05.2022 15:40

На фондових ринках США стався обвал. Промисловий індекс Доу-Джонса впав на 3,57%, а саме - на 1100 пунктів за добу. Це найбільше значення падіння з червня 2020-го року.

Про це пише FinClub.net з посиланням на Washington Post.

Індекс S&P 500 впав на 4,04%, Nasdaq Composite – на 4,73%.

Падіння спровокував ритейл: сектор обвалився після публікації квартальних звітів Target і Walmart. Результати торговельних мереж виявилися значно гіршими, ніж очікували на Волл-Стріт, через збільшення витрат на пальне і зарплати та проблеми з логістикою.

Як наслідок, акції Target у середу, 18 травня, подешевшали на 24,9%, а Walmart – на 6,8% (після падіння у вівторок на 11%). За ними впали Amazon, Best Buy, Dollar General, Dollar Tree, Macy, Kohl, Lowe та багато-багато інших компаній.

«Результати ритейлу очевидно свідчать, що епоха високих темпів зростання змінюється обмеженішою споживчою економікою. Це призведе до скорочення чистого прибутку. Інвестори стурбовані, тому що не бачать вирішення проблем найближчим часом, тож перспективи зростання в майбутньому слабшають», – вважає аналітик з GlobalData Retail Ніл Сандерс.

На показники вплинули порушена логістика, стрімка інфляція та інші наслідки російського вторгенення в Україну та відголоски пандемії коронавірусу.

З початку року індекс Доу-Джонса впав на 14%, S&P 500 – на 18%, а Nasdaq Composite – понад 28%.

Нагадаємо, 5 травня на американських біржах стався рекордний обвал з початку року. Індекс Dow Jones впав на 1120 пунктів, або на 3,12%, індекс S&P 500 – на 3,57%, Nasdaq Composite – на 4,99%.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | США | капітал | біржа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.