Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

На сайті Smida реалізовано оновлену версію Кабінету інформаційних послуг


17.06.2026 19:22

Команда розробників АРІФРУ реалізувала на сайті Smida оновлену версію Кабінету інформаційних послуг. Відтак функціонал Кабінету був значно розширений, а користувачі отримали низку нових можливостей.

--------------

Зокрема, реалізовано можливість реєстрації в Кабінеті фізичних осіб за допомогою будь-якого кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Так, маючи КЕП без коду ЄДРПОУ користувач може зареєструватись як фізособа. Маючи КЕП з ЄДРПОУ можна реєструватись як фізична особа, а також подати заявку на реєстрацію юрособи. Якщо ж особа має КЕП з кодом ЄДРПОУ і вказана в ЄДР як підписант, то вона може здійснити повну реєстрацію юридичної особи.

В разі авторизації фізична особа з будь-яким КЕП може увійти до Кабінету юрособи, з якою має активний зв’язок.

В оновленому Кабінеті реалізовано також можливість припинення зв’язку Фонду з КУА.

Відтепер зв’язки з фондами відображаються в профілі Компанії. Користувач, наділений відповідними правами, може редагувати зв’язки Компанії з фондами. Якщо ж Фонду досі не існувало в системі - користувач може його створити. Система перевіряє наявність активних зв’язків для цього Фонду (не більше одного кожного типу: з КУА та з Адміністратором). Для створених зв’язків можна замовити послугу розміщення інформації від Фонду.

За потреби користувач може самостійно припинити зв’язок.

В профілі Компанії віднині відображаються зв'язки з фізичними особами з терміном дії.

Користувач, наділений відповідними правами, може редагувати зв’язки Компанії з фізособами. Але особа повинна попередньо самостійно зареєструватись в системі. Такому зв’язку можна встановити термін дії (наприклад, відповідно до повноважень або довіреності), а також необхідно налаштувати перелік прав і дозволів.

Передбачено також в оновленому Кабінеті розмежування прав доступу фізичних осіб.

Для фізичних осіб передбачено такі групи прав: - Редагувати профіль компанії; - Переглядати пов'язаних суб'єктів; - Редагувати зв'язки з суб'єктами; - Подавати звіти; - Переглядати звіти.

Групи прав Подавати та Переглядати звіти також містять підгрупи у відповідності з типами звітності (за видами професійної діяльності та видами інформації).

З'явилась можливість масового підписання звітів при поданні. Якщо раніше користувач повинен був накладати КЕП + печатку на кожен окремий файл звіту, то зараз реалізовано функціонал накладання двох підписів на весь масив завантажених файлів. Файли проходять попередню валідацію: за типами файлів, правами користувачів, зв’язками з фондами, оплаченими послугами. Все це зменшує навантаження на систему та кількість невдалих спроб подання звіту.

В оновленому Кабінеті оптимізовано інтерфейси. Зокрема вся інформація про Компанію тепер розміщається на одній сторінці, з використанням розширюваних елементів для деталізації. Стали можливими: деталізація історії подання звітності за статусами; розробка загального інтерфейсу перегляду і управління послугами; додавання значних валідацій (перевірки даних) для унеможливлення помилок. Також оновлено дизайн додатку для компактнішого та оптимального відображення даних. Інтерфейс адаптовано до мобільних пристроїв.

В Кабінеті реалізовано можливість пришвидшення внесення змін в профіль Компанії.

Віднині Компанії, що реєструються підписантами, не потребують активації профілю Адміністратором вручну. Редагування профілю (ідентифікаційного бланку) користувачами, що мають відповідні права, не потребує перевірки і схвалення Адміністратором вручну. Управління зв’язками з Фондами і користувачами (довіреними особами) покладено на користувачів з відповідними правами і не потребує підтвердження Адміністратором та звернення до ІТ відділу.

 


Теги: | Smida | Кабінет | КІП | інформаційні послуги | звіт | Cabinet 2.0 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.