Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

На Уолл-стріт прогнозують падіння фунта стерлінгів


29.09.2022 18:19

Ще один американський банк, Bank of America, прогнозує падіння курса фунта до паритету з доларом на тлі нестабільності британської економіки в останній тиждень.

Про це повідомляє FinClub з посиланням на Bloomberg.

Стратег BoA Камаль Шарма в записці для клієнтів пише, що «чорнові» розрахунки наслідків нової фіскальної політики британського уряду не сприяли зміцненню довіри інвесторів до Британії. За його словами, зростання витрат на запозичення створюють навантаження на державні фінанси.

Bank of America став третім з банків Уолл-стріт, хто рекомендує зробити ставку на паритет фунта до кінця року. Раніше аналогічі рекомендації опублікували у Morgan Stanley і Citigroup Inc. Шарма сказав, що підвищена інфляція в поєднанні зі стагнацією економіки буде надалі пригнічувати фунт, який наразі торгується на рівні близько 1,08 долара після досягнення рекордного мінімуму в понеділок, 26 вересня.

Попри це британський уряд продовжує дотримуватися своїх фіскальних планів, а прем'єр-міністерка країни Ліз Трасс захищає свою політику скорочення податків. Розпродаж держоблігацій інвесторами вона пов’язує зі світовими економічними чинниками тиску.

Нагадаємо, Банк Англії заявив, що «надрукує» фунти стерлінгів шляхом купівлі облігацій міністерства фінансів Британії, аби зупинити кризу на ринку державних облігацій.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Уолл-стріт | біржа | фондовий ринок | валюта | Великобританія | фунт стерлінгів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.