Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Навчання та атестація фахівців фондового ринку триватимуть у період дії карантину, - НКЦПФР


06.04.2020 17:36

У зв’язку з поширенням на території України коронавірусної хвороби COVID-19 Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (надалі – НКЦПФР) рекомендувала навчальним закладам, які здійснюють навчання фахівців з питань фондового ринку та фахівців за спеціалізованими програмами навчання, перейти на дистанційну форму навчання, а при організації кваліфікаційних іспитів враховувати запроваджені Кабінетом Міністрів України обмеження.

На дистанційну форму навчання вже перейшов Харківський центр науково-технічної та економічної інформації, а найближчим часом можливість дистанційно пройти навчання буде запропонована на базі Українського інституту розвитку фондового ринку Київського національного економічного університету.

«Процес навчання за програмами підготовки фахівців фондового ринку продовжується, всі бажаючи можуть пройти його дистанційно. Ми очікуємо, що інші учбові заклади, з якими Комісія має договори, також запровадять дистанційну форму», – пояснив ситуацію з навчанням Максим Лібанов, Член НКЦПФР.

Запровадження карантину по всій території України впливає також і на процес організації та проведення кваліфікаційних іспитів фахівців з питань фондового ринку. Втім, Порядок роботи екзаменаційних комісій та проведення кваліфікаційних іспитів фахівців з питань фондового ринку, затверджений рішенням НКЦПФР від 22.01.2013 №62, дозволяє проводити іспити не порушуючи санітарно-епідеміологічних обмежень.

Навчальні заклади, які планують проведення кваліфікаційних іспитів, повинні дотримуватися таких обмежень:

-  в одному навчальному класі не повинно знаходитися більше 10 осіб з урахуванням хоча б одного представника атестаційної комісії,

-  необхідно забезпечити розміщення робочих місць на відстані 1,5 метра один від одного.

Крім того, навчальні заклади повинні забезпечити своїх співробітників, залучених до організації проведення іспиту, медичними масками та одноразовими рукавичками, а також регулярно здійснювати провітрювання приміщень та вологе прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів.

«Карантин, безумовно, накладає певні обмеження і додає складнощів у роботі, але я не бачу причин зупиняти процес атестації і сіяти паніку. Ми в Комісії вітаємо і всіляко будемо підтримувати дії навчальних закладів по розробці програмних можливостей для проведення онлайн іспитів», – додав Максим Лібанов.

За наявною в Комісії інформацією, ситуація з дотриманням професійними учасниками ліцензійних вимог, а саме необхідної кількості сертифікованих фахівців, не є критичною. У квітні 2020 року термін дії сертифікатів на право здійснення професійної діяльності на фондовому ринку спливає у майже 100 осіб, які наразі потребують проходження атестації.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | карантин | коронавірус | економіка | бізнес | атестація |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.