Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Названо найнещасніші економіки світу


19.04.2019 14:06

Венесуела вп'яте поспіль очолила щорічно оновлюваний Bloomberg рейтинг найбільш «нещасних» економік світу (Misery Index).

Підставою для включення в рейтинг є поєднання сильної інфляції з високим безробіттям - саме воно, на думку укладачів «Індексу нещастя», найсильніше підриває рівень життя мешканців країн, що потрапили в нього.

Влада Венесуели ось уже кілька років не розкриває дані щодо темпів росту споживчих цін і рівень безробіття в країні. Проте аналітики Bloomberg вважають, що в 2019 році інфляція перевищить 8 млн відсотків проти приблизно 930 тис. відсотків в попередньому році.

Поряд з Венесуелою в топ-10 найбільш нещасних економік світу потрапив і ряд її сусідів по Південній Америці - Аргентина (друге місце), Уругвай (сьоме), Бразилія (восьме). Свої місця у верхній частині таблиці зберегли ПАР (третє), Туреччина (четверте), Греція (п'яте) і Україна (шосте), які, як підкреслює Bloomberg, як і раніше переживають важкі економічні потрясіння і демонструють «незначний прогрес в справі приборкання зростання цін і повернення людей на роботу».

Найбільш «щасливою» економікою світу, де низька інфляція поєднується з настільки ж низьким рівнем безробіття, Bloomberg знову визнав Таїланд. Сінгапур в оновленому рейтингу опустився з другого на третє місце, яке він ділить з Японією, поступаючись «сріблом» Швейцарії.

Лідером опублікованого в березні 2019 року «Індексу нещастя» від FocusEconomicsтакож стала Венесуела, проте на друге місце в ньому вийшло Зімбабве. Головною причиною високого «рівня нещастя» в цій африканській країні експерти FocusEconomicsназивають величезне безробіття. За оцінками аналітиків, в 2019 році без роботи опиняться близько 80% працездатних зімбабвійців (від використання власної валюти Зімбабве відмовилося через галопуючу інфляцію ще в 2009 році).

Крім того, в топ-10 «Індексу нещастя» від FocusEconomics увійшли Аргентина, Іран, Боснія і Герцеговина, Нігерія, ПАР, Ємен, Косово і Туреччина.

 

Джерело: РБК


Теги: | Венесуела | економіка | бідність | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.