Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ має намір зняти обмеження на купівлю валюти для бізнесу за умови затвердження програми з МВФ


17.02.2020 15:27

Національний банк України планує зняти обмеження на купівлю валюти для бізнесу в рамках продовження валютної лібералізації за умови затвердження нової програми з Міжнародним валютним фондом, повідомив регулятор у Facebook у п'ятницю, 14 лютого.

"У планах НБУ - скасування купівлі валюти бізнесом виключно під зобов'язання (контракти, сплата кредитів). Такий революційний крок можливий, але для цього як мінімум має бути остаточно затверджена нова програма з МВФ", - ідеться в повідомленні.

Як уточнює центробанк, скасування обмеження на купівлю валюти для бізнесу дасть можливість усунути низку інших бар'єрів на валютному ринку, зокрема, дозволить укладати валютні форварди під будь-які операції.

Водночас валютна лібералізація збільшує волатильність на валютному ринку, зазначає регулятор.

"Підприємцям необхідно пристосовуватися до сучасних умов, коли курс гривні не підтримується штучно на певному рівні, і гривня може не лише девальвувати, як у минулі роки, а і зміцнюватися. Хеджування - це шлях до кращого бізнес-планування", - резюмував Нацбанк.

 

Джерело: сторінка НБУ в Фейсбуці


Теги: | валюта | НБУ | лібералізація |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.