Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ може знизити норму обов'язкового продажу валюти до 30% або повністю її скасувати


11.01.2019 17:20

Національний банк (НБУ) найближчим часом може знизити норму обов'язкового продажу валютного виторгу для експортерів з 50% до 30% або повністю її скасувати, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.

"Якщо ми будемо проводити найближчим часом ще одну хвилю валютної лібералізації, то ці обмеження ми і будемо знімати або знижувати. Можливо, обов'язковий продаж ми знизимо з 50% до 30%, але це залежатиме від макроекономічної ситуації. Можливо, повністю скасуємо", - сказав він під час інформаційного дня в НБУ в п'ятницю.

НБУ в політиці поступової лібералізації валютного ринку орієнтується не на тимчасові обмеження, а на макроекономічні показники і можливі наслідки, наголосив О.Чурій.

За його словами, скасування обов'язкового валютного виторгу для експортерів центробанк зараховує до пріоритетів валютної лібералізації поряд зі скасуванням обмеження на репатріацію дивідендів іноземним інвесторам.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | НБУ | валюта | гривня |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.