Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ очікує транш $2 млрд від МВФ за новою програмою до кінця року


19.07.2019 14:27

Національний банк очікує отримання траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі 2 млрд доларів за новою програмою співпраці в 4 кварталі.

Про це на брифінгу сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

"В 4 кварталі ми очікуємо, що буде нова програма з МВФ, вона почнеться і Україна отримає 2 млрд доларів в цьому році і по 2 млрд доларів в наступні роки в рамках програми структурного фінансування", - зазначив заступник голови.

Він додав, що якщо виділення коштів відбудеться трохи раніше або трохи пізніше, то це не вплине на макроекономічні показники, крім золотовалютних резервів.

Сологуб підкреслив, що співпраця з МВФ важлива для України не лише в частині отримання кредитних коштів, оскільки веде за собою зниження прибутковості по українському боргу, підвищення інтересу інвесторів і отримання коштів від інших інституційних кредиторів.

Нагадаємо, МВФ має намір продовжити переговори щодо співпраці з Україною у другій половині вересня - після позачергових виборів до Верховної Ради і можливого призначення нового складу Кабінету Міністрів.

Джерело: Stockworld


Теги: | МВФ | кредит | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.