Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ пояснює зміцнення гривні стабільними надходженнями експортної виручки і приходом нерезидентів в ОВДП


06.02.2019 13:00

Зміцнення гривні, що спостерігається з початком виборчої кампанії, окрім періоду новорічних свят, продовжилося у вівторок: курс нацвалюти на міжбанківському валютному ринку у вівторок виріс до 27,135 грн/$1 з 27,375 грн/$1 у попередній робочий день.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" дилери комерційних банків, котирування гривні до завершення торгів становили 27,12-27,15 грн/$1.

Нацбанк пояснює нетипову для цього періоду року підвищену пропозицію дозріванням українського валютного ринку, через що валютним спекулянтам стало важче розхитувати настрої.

"Сезонність курсових коливань, як явище в Україні, поступово зникає: населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення, і не панікують через помірні коливання нацвалюти", - повідомили впрес-службі центробанку.

Стосовно ж перевищення пропозиції валюти над попитом, що спостерігається наразі, у НБУ повідомили, що воно зумовлено стабільними експортними надходженнями, і активізацією іноземних інвесторів, які досить активно інвестують в українські державні цінні папери (ОВДП)

"Інвесторів не відлякують вибори, з початку року вкладення нерезидентів в ОВДП збільшилися на більш ніж 6 млрд грн", - зазначили в НБУ.

За даними НБУ, довідковий курс гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку 5 лютого зміцнився до 27,2199 грн/$1 з 27,4302 грн/$1.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | НБУ | курс валют | доллар | гривня |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.