Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ визначив методику оцінки облігацій підприємств з державною гарантією


18.05.2020 16:21

Національний банк затвердив підхід до визначення справедливої вартості облігацій підприємств, випущених під державну гарантію. 

Ці облігації можуть бути включені до пулу застав за кредитами рефінансування або використані для здійснення операцій репо з Національним банком.

Національний банк визначатиме вартість облігацій підприємств з урахуванням кредитного ризику конкретного випуску цінних паперів.

Коригуючі коефіцієнти облігацій розраховуватимуться відповідно до розділу ІІІ Порядку оцінки за справедливою вартістю цінних паперів резидентів, що перебувають у власності Національного банку України або приймаються ним як забезпечення виконання зобов’язань, та враховують умови випуску облігацій та державної гарантії.

Включення таких активів у заставний пул чи прийняття у якості предмета репо буде ухвалюватися окремим рішенням правління Національного банку після проведення аналізу умов конкретного випуску цінних паперів.

Джерело: вебсайт НБУ


Теги: | НБУ | облігації | держгарантії |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.