Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Німеччина наполягає, щоб частина макрофіну для України була грантом


12.08.2022 15:34

Німеччина хоче, щоб частина макрофінансової допомоги ЄС з другого її траншу в сумі 8 млрд євро була не кредитом, а грантом. Наразі опрацьовуються технічні фінансові деталі надання цієї допомоги, яка очікується на початку вересня.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

Вона нагадала, що з 9 млрд макрофінансової допомоги ЄС 1 млрд євро вже був виділений, а щодо решти 8 млрд є різні ідеї, які обговорюються між Єврокомісією і країнами-членами ЄС.

«Ми дуже хотіли б, щоб частина цієї суми була не кредитом, а грантом, оскільки вважаємо, що Україна в нинішніх умовах не може повернути ці кошти. Є також інші технічні фінансові деталі, зокрема, хто гарантуватиме суму, яка буде кредитом. Ми очікуємо, що на початку вересня Єврокомісія надасть пропозиції, як це може бути зроблено, і ця макрофінансова допомога буде перерахована Україні», — сказала Фельдгузен.

Стосовно суми німецької допомоги дипломат зазначила, що Німеччина робить найбільший внесок у європейський бюджет, а 25 відсотків всіх сум, які надає Євросоюз, оплачують німецькі платники податків.

Фельдгузен також відзначила, що Німеччина вже надала Україні 1 млрд євро грантової допомоги через механізми МВФ.

Нагадаємо, Європейський Союз має намір до вересня підготувати ще один пакет макрофінансової допомоги для України на близько 8 млрд євро.

 

Джерело: Укрінформ


Теги: | Німеччина | ЄС | грант | кредит | макрофінансова допомога |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.