Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Низька інфляція спостерігатиметься в найближчі місяць-два, - голова ради НБУ


15.08.2019 11:21

Найближчі місяць-два характеризуватимуться низькою інфляцією, вважає голова ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.

"З урахуванням того, що наприкінці літа-початку осені в Україні помітно збільшується пропозиція овочів і фруктів, а також внаслідок ефекту ревальвації гривні логічно припустити, що в найближчі 1-2 місяці будуть характеризуватися низькою інфляцією (в разі відсутності будь-яких непередбачених обставин)", - написав Данилишин на своїй сторінці у Facebook.

При цьому він зазначив, що уповільнення споживчої інфляції і перехід до зниження цін у середині року стає тенденцією: "Це спостерігалося з травня до вересня минулого року, в травні-липні 2019 року ми знову це бачимо".

За його словами, починаючи з жовтня інфляція в Україні, як правило, прискорюється, що пов'язано з поступовим зниженням пропозиції сирих овочів і фруктів.

"Якщо вересневі виплати за зовнішнім боргом (попередньо оцінюються в $1,7 млрд) вдасться пройти без ускладнень, а для цього є достатні передумови, вплив курсового фактора на споживчу інфляцію не буде суттєвим", - зазначив голова ради НБУ.

За даними Державної служби статистики, дефляція в Україні в липні становить 0,6% до червня цього року, тоді як у річному вимірі (липень-2019 проти липня-2018) зафіксовано інфляцію на рівні 9,1%.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | інфляція | НБУ | ціни | Богдан Данилишин |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.