Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР актуалізувала концептуальні засади функціонування загальнодоступної бази даних


08.01.2013 10:25

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора, яке відбулося 25 грудня 2012 року, прийняла рішення «Про схвалення Концептуальних засад функціонування загальнодоступної інформаційної бази даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів».

«Підготувавши Концепцію розкриття інформації на фондовому ринку, ми стали і до роботи над засадами функціонування загальнодоступної інформаційної бази даних регулятора. Перш за все, цим документом визначаються основні принципи роботи загальнодоступної інформаційної бази даних Комісії про ринок цінних паперів, які ґрунтуються на забезпеченні взаємодії всіх осіб, зацікавлених у доступі до інформації, що розміщується у зазначеній базі даних. Ключовою новацією функціонування відповідної бази даних є оперативне розміщення інформації, отриманої від суб'єкта розкриття, яка повинна розкриватися відповідно до вимог чинного законодавства перед поданням її до регулятора, а також вільний доступ інвесторів та інших зацікавлених осіб до розміщеної суб'єктом розкриття інформації», - розповіла Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

Окрім зазначеного, відповідним рішенням визначено особу, уповноважену Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку на розміщення інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів, а саме Державну установу «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України».

Додамо, що даний регуляторний акт було розроблено відповідно до підпункту 165 пункту 4 Положення про Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 No. 1063/2011, Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі зможуть ознайомитися з його текстом.


Контакти:
Прес-служба НКЦПФР
+38 044 254 23 77


Теги: | НКЦПФР | загальнодоступна база |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.