Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР актуалізувала проект Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України


11.07.2012 14:43

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму плановому засіданні, що відбулося 9 липня 2012 року, погодила вдосконалений проект Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України.

«Перш за все, зазначу, що мета документу залишилась незмінною - врегулювати питання, пов’язані із доступом на український фондовий ринок фінансових інструментів таких іноземних емітентів, переважна питома частка активів яких знаходиться в Україні, причому наша держава є основною країною, де такі компанії ведуть свій бізнес, - зауважила Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Проект Положення доопрацьовано з урахуванням побажань та коментарів від учасників ринку, також він містить в собі зміни, що сприятимуть оперативності набрання чинності документом і, отже, як найшвидшому старту допуску таких цінних паперів».

За словами пані Папаіки, документом передбачено, що його дія поширюється на акції та боргові цінні папери іноземних емітентів, а також на депозитарні розписки. Також в проекті Положення прописані умови та перелік документів, які повинні бути надані іноземним емітентом для отримання такого допуску.

«Маю надію, що даний документ матиме позитивний вплив на фондовий ринок України. Так, він забезпечує вирішення проблеми доступу українських інвесторів до фінансових інструментів іноземних емітентів і є одним з елементів виконання завдання з насичення ринку фінансовими інструментами з високими інвестиційними характеристиками, а, значить, і збільшення його ліквідності», - резюмувала Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

Нагадаємо, що підготовка цього проекту Положення передбачена Національним планом дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки Президента України, в якій йде мова про необхідність здійснення заходів щодо створення сприятливих умов і стимулювання обігу на українських фондових біржах цінних паперів іноземних емітентів, що мають активи в Україні та торгівля цінними паперами яких здійснюється на іноземних біржах.


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | іноземні емітенти | ринок цінних паперів | фінансові інструменти |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.