Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР фіналізує роботу над вдосконаленням системи навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку


28.01.2013 14:49

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) завершує роботу над удосконаленням системи організації підготовки спеціалістів ринку цінних паперів. Відповідні рішення «Про внесення Змін до Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку» та «Про затвердження Порядку роботи екзаменаційних комісій та проведення кваліфікаційних іспитів фахівців з питань фондового ринку» було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 22 січня 2013 року.

«Ми спрямовуємо багато зусиль на модернізацію системи освіти на фондовому ринку. Дані зміни є досить важливими, оскільки регулятор зацікавлений в підвищенні кваліфікації фахівців, що працюють на фондовому ринку. Передусім, значну увагу ми приділяємо підвищенню зручності цього процесу для самих спеціалістів, що проходять відповідне навчання. Зокрема, ми підвищили вимоги до навчальних закладів, які проводять відповідні навчальні процеси, до викладачів, які залучаються до проведення занять, спеціальної літератури та ін. Також, що стосується Порядку роботи екзаменаційних комісій та проведення іспитів, то ми збільшили час роботи над тестовими завданнями та надали можливість виправлення фахівцем відповідей під час проходження тестового завдання», - зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР, що курує процес підготовки сертифікованих спеціалістів, які працюють на фондовому ринку.

За словами пана Лібанова, прийняття змін та доповнень до даних документів сприятиме підвищенню вимог до навчального процесу фахівців з питань фондового ринку, а, значить, і його ефективності.

Дані регуляторні акти розроблені регулятором відповідно до пункту 17 статті 7 та пункту 17 частини другої статті 7, пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».

Наразі документи погоджено з профільними міністерствами та відомствами та направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


 


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.