Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР ініціює зміни до подання звітності на фондовому ринку


22.05.2012 12:22

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) внесе зміни до подання звітності учасниками фондового ринку. Так, регулятор схвалив проект змін до рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Про затвердження Положення про подання адміністративних даних та інформації учасниками ринку цінних паперів у вигляді електронних документів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Передусім, основною метою даних змін є перехід на сучасний, більш ефективний та оперативний електронний вид звітності для всіх учасників ринку, що значно спрощує та уніфікує цю процедуру, а також можливість використовувати електронний підпис при подачі інформації, що забезпечує правомочність електронної документації, - зазначив Андрій Заїка, начальник Управління інформаційних технологій НКЦПФР. - Відтепер, згідно до документу, надавати адміністративні дані та регулярну і нерегулярну інформацію в електронному вигляді до Комісії зможуть учасники фондового ринку, які провадять професійну діяльність з торгівлі цінними паперами, управління активами інституційних інвесторів, організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарну та розрахунково-клірингову діяльність, а також емітенти цінних паперів, саморегулівні організації професійних учасників фондового ринку та уповноважені рейтингові агентства».

Крім того, за словами пана Заїки, впровадження уніфікованого підходу до процесу подання звітності сприятиме забезпеченню ефективної взаємодії регулятора з учасниками ринку та підвищенню прозорості ринку в цілому.

Найближчим часом документ буде передано для погодження до профільних міністерств і відомств, а також розміщено на офіційному сайті Комісії, де громадськість матиме змогу ознайомитися з проектом.
 


Теги: | НКЦПФР | звітність емітентів | електронні документи | профучасники |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.