Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: Кабінет Міністрів України схвалив проект закону України, що удосконалить діяльність акціонерних товариств


04.01.2013 12:38

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні, що відбулося 3 січня 2013 року, схвалив проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення діяльності акціонерних товариств)».

«Постійне удосконалення корпоративного управління, як основного механізмі захисту прав інвесторів, є ключовим завданням Комісії і Уряду. Завдяки таким змінам, ми наближаємося до європейських стандартів, тим самим, створюємо сприятливий інвестиційний клімат для комфортного інвестування в економіку України», - зазначив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

Так, даним документом планується врегулювати чимало питань, серед яких - зміни до надання регулярної інформації, вдосконалення механізму проведення загальних зборів акціонерів, зокрема, в проекті закону передбачена можливість проведення заочного голосування на загальних зборах акціонерного товариства. Також серед новацій документу – урегулювання функціонування корпоративного секретаря, механізмів перетворення акціонерних товариств та вдосконалення процедури ринкової оцінки вартості цінних паперів, в тому числі, тих, що підлягають викупу у акціонерів. В регуляторі сподіваються, що прийняття закону сприятиме покращенню рівня корпоративного управління в акціонерних товариства та зробить такі підприємства більш прозорими та відкритими, а як наслідок – значно привабливішими для інвесторів.

Зауважимо, що законопроектом передбачені зміни до Кодексу законів про працю України, Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців», «Про цінні папери та фондовий ринок» та «Про акціонерні товариства».

Контакти:
Прес-служба НКЦПФР
+38 044 254 23 77


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.