Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: основні показники роботи фондового ринку у лютому 2017 року


27.03.2017 15:07

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) повідомляє про основні показники роботи фондового ринку у лютому 2017 року:

Загальний обсяг торгів на організованому ринку у лютому 2017 становив 21,6 млрд грн. Порівняно з лютим 2016 року, обсяг торгів зменшився на близько 8 млрд грн за рахунок зменшення обсягу торгів з ОВДП.

Біржові контракти укладалися на 5 із 8 фондових бірж. Понад 90% обсягу торгів сконцентровано на ФБ «Перспектива» та ФБ «ПФТС». Водночас найбільша кількість біржових контрактів укладена на «Українській біржі» (близько 90% всіх біржових контрактів).

Обсяг торгів на неорганізованому ринку продемонстрував 6-місячний мінімум, разом з тим структура торгів значно відрізнялася від біржових. Обсяги торгів з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами на позабіржовому ринку були менш волатильними у порівнянні з організованим. Зручний процес трейдингу на біржах і поступове формування ліквідності по ОВДП на організованому ринку стали основними факторами зменшення операцій на позабіржовому ринку.

До ТОП-7 найбільших угод на неорганізованому ринку (крім угод з ОВДП та ощадними сертифікатами НБУ) увійшли угоди, пов'язанні в основному з емітентами, активи яких є «токсичні», і корпоративні угоди групи пов'язаних емітентів, серед них ПРАТ «ММК ІМ. ІЛЛІЧА» та ПРАТ «ХТЗ».

Більше інформації – у «Бюлетені щодо стану ринку цінних паперів, ЛЮТИЙ 2017».

Джерело: веб-сайт НКЦПФР

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.